fbpx
side-area-logo

Skiljevägg av glas inomhus – smarta lösningar för att skilja rum

Har du funderingar på att sätta upp en skiljevägg inomhus i din bostad? Har du funderat på en skiljevägg av glas? Det finns flera fördelar med en sådan lösning. Den släpper igenom ljus samtidigt som ljudnivån hålls nere, vilket gör att det skapas genomskinliga rum där du och dina familjemedlemmar kan vara ostörda.

Glasvägg med skjutdörrar

Vad kostar en skiljevägg?

Vi på Smidesrum har inga fasta priser. Eftersom alla bostäder och behov ser olika ut, behöver vi komma ut till dig och undersöka behov och möjligheter. Detta hembesök är helt kostnadsfritt. När vi vet hur stor din skiljevägg av glas behöver vara, och vilka eventuella förarbeten som ska göras i samband med installationen, ger vi dig en offert. Arbetet planeras in i mån av tid. Vi är dock kända för våra snabba leveranser och korta omloppstid. Om du vill veta mer och få ett pris, ta kontakt med oss redan i dag.

Vad är skiljeväggarna gjorda av?

Våra skiljeväggar är gjorda av lamellglas och lackerat stål. Glaset är delat i två, med lamell emellan. Det är fastlimmat i partiet. Lamellen i glaset och limmet som håller fast glaset i skiljeväggen är det som ger den ljuddämpande effekten. Glaset kan fås av den typ som du som kund själv önskar. När det gäller färger går det att få stålet i flera olika färger, hela RAL-skalan och alla NCS-koder. De flesta verkar dock föredra svart.

Glasväggar till sovrummet
Skiljevägg trä

Vilka är fördelarna?

Med en genomskinlig vägg inomhus får du den bästa av två världar. Å ena sidan dämpar väggen ljudet, vilket gör att den som behöver jobba i fred, läsa eller sova kan göra det samtidigt som andra personer i bostaden väsnas. Å andra sidan gör denna lösning att inget ljus förloras i de nya rum som skapas. Dessutom tar dessa väggar betydligt mindre plats jämfört med om du hade byggt en gipsvägg.